Суд залишив заарештованою частку Дубневичів у Новояворівській ТЕЦ

Читать на русском
Апеляційний суд столиці залишив заарештованим частку фірми братів-членів парламенту в компанія, яка є власником теплоелектроцентралі.
Ярослав і Богдан Дубневичі

Суд залишив заарештованою частку агропромислового підприємства «Львівське», кінцевими бенефіціарами котрого є брати-народні депутати Ярослав і Богдан Дубневичі, в компанії-власниці Новояворівської теплоелектроцентралі.

Таке рішення 19 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги представника власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 13 листопада 2018 року суд наклав арешт на частку в 92,35% (розміром у 70,38 млн грн) агропромислового підприємства «Львівське» в науково-виробничому підприємстві «Енергія-Новояворівськ». Не погоджуючись з таким рішенням, представник підприємства «Львівське» подав апеляційну скарги. На його думку, це рішення немотивоване та не містить у собі належного посилання на правову підставу, відповідно до якої накладається арешт на майно. Також він просив суд поновити строк на апеляційне оскарження, оскільки розгляд клопотання проводився без виклику власників майна, а апеляційна скарга подана в 5-денний строк після отримання копії судового рішення.

Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення, оскільки суд обґрунтовано наклав арешт на цю частку.

Нагадаємо, НАБУ затримало і повідомило про підозру колишньому топ-менеджменту компаній-власників Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, а також раднику директора компанії «Енергія». За версією слідства, вони придбали в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання. Втім замість цього ці дві ТЕЦ використали газ для виробництва електроенергії та подальшого її продажу державному підприємству «Енергоринок». Таким чином, підозрювані привласнили понад 300 млн кубічних метрів газу на суму понад 1,4 млрд грн.

Також у межах провадження суд заарештував ці дві ТЕЦ за клопотанням НАБУ. Пізніше суд передав їх в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів за ініціативи детективів. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: