Зеленський виступить на Генасамблеї ООН – ЗМІ

Читать на русском
Трамп, Роухані, Мадуро і Зеленський планують виступити на Генеральній Асамблеї ООН з 24 по 30 вересня.

Президент України Володимир Зеленський візьме участь в засіданні Генеральної Асамблеї (ГА) ООН.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС з посиланням на попередню програму заходів.

Так, лідери 114 держав, а також понад 80 глав урядів і міністрів закордонних справ піднімуться на трибуну ГА з 24 по 30 вересня в ході обговорення загальнополітичних питань високого рівня.

Серед країн, представлених своїми лідерами на 74-й сесії ГА, значаться США, Україна, Іран, Венесуела, Франція, Казахстан, Лівія, Південна Корея й Ірак.

Напередодні початку дебатів у вівторок, 24 вересня, звернення до Генасамблеї скаже генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Потім на трибуну підніметься голова 74-ї сесії, що відкривається, колишній постпред Нігерії при ООН Тіджані Мухаммад-Банде.

Першим серед глав держав традиційно виступить Бразилія. Такий порядок закріпився у зв'язку з тим, що на найпершій Генасамблеї 1946 року спочатку взяв слово саме бразильський посол Луїс Мартінс де Соуза Дантас. Слідом за бразильським лідером на трибуну підніметься лідер приймаючої країни - Дональд Трамп.

У канцелярії генсека ООН зазначили, що план виступів - орієнтовний. До моменту початку загальнополітичної дискусії він може змінитися.

Раніше в ООН закликали уникати ескалації в Чорному морі. Заступник генсека організації прокоментував інцидент із затриманням СБУ російського танкера.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: