На Раді ООН із прав людини розглянуть ситуацію в Україні

Читать на русском
Обговорення становища в Україні заплановано на 10 липня. У цей же день верховний комісар ООН із прав людини Мішель Бачелет виступить із доповідями щодо ситуації в Грузії і Нікарагуа.

У Женеві в понеділок, 24 червня, відкривається 41 сесія Ради ООН із прав людини, де будуть розглядатися звіти з цього питання майже в 30 країнах, в тому числі і в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на порядок денний сесії, яка опублікована на сайті ООН.

Обговорення становища в Україні заплановано на 10 липня. У цей же день верховний комісар ООН із прав людини Мішель Бачелет виступить із доповідями щодо ситуації в Грузії і Нікарагуа.

Становище в Венесуелі буде розглянуте 5 липня. Діалог з комісією з розслідування порушень прав і свобод в Сирії - 2 липня. Також відбудеться ініційована країнами Євросоюзу дискусія по Білорусі. Так, в липні 2018 року держави ЄС інспірували ухвалення резолюції щодо Білорусі, в якій виражена «незмінна стурбованість» становищем в області прав і свобод в республіці (зокрема, це смертна кара).

Сесія триватиме до 12 липня. Цього року Росія не входитиме до числа 47 країн - членів Ради.

На 26 червня на сесії заплановано розгляд доповіді з питання убитого в саудівському консульстві в Стамбулі в жовтні минулого року журналіста Джамаля Хашоггі. У 100-сторінковому документі говориться, що отримані свідоцтва можливої ​​причетності до вбивства високопоставлених осіб, включаючи наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда.

Раніше Рада безпеки ООН прийняла резолюцію проти фінансування тероризму.

Також нагадаємо, Радбез ООН провів екстрене засідання по атаці на танкери в затоці Омана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: