Суддя Вовк прокоментував повістку до ГПУ

Читать на русском
Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк заявив, що про повістку до Генпрокуратури він дізнався з поста прес-секретаря генпрокурора Юрія Луценка Лариси Сарган.

Голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк заявив, що про повістку до Генпрокуратури він дізнався з поста прес-секретаря генпрокурора Юрія Луценка Лариси Сарган.

Як пише «Слово і Діло»,Про це він написав у Facebook.

«Щойно дізнався, що ГПУ викликає мене для проведення процесуальних дій: вручення підозри та допиту. Здивований, що про повістку я дізнався з Фейсбуку Лариси Сарган, а не так, як це має бути згідно норм КПК», — сказав він

За словами Вовка, йому «відверто сумно, що в стінах Генпрокуратури піар переміг закон та здоровий глузд».

«Складається враження, що повістка була виписана ГПУ виключно на вимогу „грантових зрадолюбів“.Я публічно заявляв і ще раз наголошую: Я не боюсь вручення підозри. Більше того, я особисто закликав саме до законних процесуальних дій.Вручення підозри — це єдина законна можливість довести абсурдність ситуації, яку штучно створили Ситник та Горбатюк», — зазначив він.

Раніше в Генеральну прокуратуру викликали главу Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка і ще трьох суддів для вручення підозр і допиту.

Нагадаємо, що 26 липня НАБУ спільно з ГПУ провело обшуки в Окружному адміністративному суді Києва в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних злочинів головою суду та окремими суддями.

За даними слідчих, голова Павло Вовк і деякі судді організували схему створення штучних перешкод в роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів для уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

Зокрема, як повідомили в НАБУ, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час призначення члена ВККС врахувала «побажання» Вовка в обмін на скасування трьох протоколів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: