Філатов і Кононенко приховали в деклараціях відомості на 8,5 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Народний депутат від БПП Ігор Кононенко та мер Дніпра Борис Філатов вказали неправдиву інформацію у податкових деклараціях.

Народний депутат від БПП Ігор Кононенко та мер Дніпра Борис Філатов вказали неправдиву інформацію у податкових деклараціях.

Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції, пише «Слово і Діло».

У Коненка виявили ознаки неправдивої інформації у виправленій декларації за 2015 рік. Він вказав недостовірні відомості щодо кількості та номінальної вартості акцій трьох акціонерних товариств, зареєстрованих на території України, та двох іноземних компаній, які належали йому на праві власності. Він також не задекларував отриманий дохід невістки.

«Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації народного депутата за 2015 рік становить майже 7,6 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Філатов не вказав у деклараціях за 2016 та 2017 роки земельну ділянку, мотоцикл та судно, які є у його власності, а також земельну ділянку, яка належить йому на праві оренди і будинок дружини.

«Крім того (Філатов — ред.) зазначив недостовірні відомості про джерело та розмір власного доходу та доходу дружини. Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2016 та 2017 роки становить понад 485 тис. грн та 519 тис. грн відповідно», — уточнили в НАЗК.

У відомстві нагадали, що відповідальність за декларування неправдивої інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів встановлена статтею 366−1 Кримінального кодексу. Вона передбачає штраф, громадські роботи або позбавленням волі на строк до двох років.

Раніше повідомлялося, що Шуфрич приховав в декларації вартість майна.

Також НАЗК перевірило всіх нардепів на конфлікт інтересів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: