Суд повернув НАЗК протокол на нардепа Омельяновича

Читать на русском
Столичний райсуд повернув Нацагентству складений на члена парламенту адмінпротокол, оскільки до нього не долучено пояснення депутата.
Денис Омельянович

Суд повернув Національному агентству з питань запобігання корупції адміністративний протокол протокол щодо народного депутата Дениса Омельяновича, який маючи конфлікт інтересів, направив депутатський запит до Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення 10 липня ухвалила cуддя Печерського районного суду міста Києва Світлана Смик, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАЗК скерувало до суду адміністративний протокол на Омельяновича. За версією Нацагентства, нардеп за наявності приватного інтересу звернувся до НАБУ із депутатським зверненням, чим порушив вимоги пункту 3 частини першої статті 28 Закону України «Про запобігання корупції».

Водночас у протоколі було вказано, що Омельянович подав депутатське звернення до НАБУ, в якому просив невідкладно надати йому відомості про правові підстави здійснення детективами щодо нього слідчих дій у березні 2018 року. Також він просив здійснити перевірку вказаних у депутатському зверненні фактів та вжити заходів згідно чинного законодавства. Таким чином, у нього був реальний конфлікт інтересів, за що передбачена відповідальність за частиною 2 статті 172-7 КУпАП.

Однак, як встановив суддя, до протоколу не долучено пояснення Омельяновича, а також доказів направлення за місцем реєстрації та проживання нардепа викликів до НАЗК щодо дачі пояснень і отримання ним вказаних викликів. Таким чином, протокол не відповідає вимогам статті 256 КУпАП. Так, суддя повернув протокол назад до НАЗК для належного оформлення.

Нагадаємо, НАЗК склало адмінпротоколи щодо двох нардепів. Раніше суд відмовився штрафувати чиновника за протоколом НАБУ. Також суд закрив провадження за адмінпротоколом НАБУ щодо заступника міністра фінансів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: