Суд скасував закриття НАБУ справи про премії екс-голови НАЗК

Читать на русском
Столичний райсуд скасував постанову Національного бюро про закриття справи щодо премій колишнього керівника Нацагентства.
Наталія Корчак

Суд скасував постанову детектива Національного антикорупційного бюро про закриття кримінального провадження щодо премій колишньої голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

Таке рішення 20 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду скарги заявника у справі, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ розслідувало кримінальне провадження за фактом можливого привласнення, розтрати або заволодіння майном (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України) екс-головою, а нині членом НАЗК Корчак. Проте детектив виніс постанову про закриття справи у зв'язку з відсутністю у її діях складу кримінального правопорушення.

Вказану постанову детектив обґрунтував тим, що згідно положень чинного законодавства, яким врегульовано оплату праці голови та членів НАЗК, а також інформацією від Міністерства соціальної політики та Національного агентства з питань державної служби існує правова колізія між положеннями двох законів. Водночас Корчак, коли обіймала посаду голови НАЗК, діяла у межах наданих їй законом повноважень та у спосіб, що передбачений законами України. Детектив додав, що через цю колізію Корчак звернулася за роз'ясненням до Нацагентства з держслужби та після отримання відповіді затвердила порядок, яким встановлювалися надбавки та премії.

До того ж, згідно з актом Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету НАЗК за 2016-2017 роки, порушень та відхилень не виявлено.

Нагадаємо, НАБУ зацікавилося нарахуванням величезних премій Корчак і членам НАЗК. Пізніше, у НАБУ прокоментували інформацію про перевірку премій керівництва НАЗК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: