Дубневичі знову хотіли зняти арешт із Новороздільської ТЕЦ

Читать на русском
Столичний райсуд не задовольнив клопотання адвоката про скасування арешту однієї з теплоелектроцентралей членів парламенту.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив заарештованою Новороздільську теплоелектроцентраль, кінцевими бенефіціарами котрої є брати-народні депутати Ярослав та Богдан Дубневичі, у кримінальному провадженні про заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-Україна» на понад 1,4 млрд грн.

Таке рішення 17 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Тарас Оксюта за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат в інтересах фірми «Енергія-Новий Розділ» з клопотанням про скасування арешту Новороздільської ТЕЦ. На думку адвоката, арешт майна ТОВ «Енергія-Новий Розділ» є необґрунтованим, безпідставним і таким, що порушує справедливий баланс між інтересами власника, гарантованими законом, і завданням кримінального провадження.

Також, як вказує адвокат, суддя ухвалив необґрунтоване рішення та дійшов помилкових висновків. Зокрема, на думку захисника, єдиною правовою підставою для накладання арешту на ТЕЦ було визнання її речовим доказом.

Вивчивши клопотання, суддя Оксюта відмовив у його задоволенні. Він вказав, що Новороздільська ТЕЦ визнана постановою детектива речдоком і, на думку судді, вказане майно підпадає під критерії статті 98 Кримінального процесуального кодексу України та є речдоками. Суддя додав, що досудове розслідування у вищезазначеному кримінальному провадженні не завершено й наразі триває збирання доказів в установленому законом порядку з метою встановлення істини у справі та ухвалення кінцевого рішення, передбаченого ст. 283 КПК України, у зв'язку із чим скасування арешту може зашкодити його подальшому проведенню.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими рахунки фірми Дубневичів. Також суддя залишив заарештованою частку нардепів в Новояворівській ТЕЦ. Раніше суд продовжив обов'язки підозрюваним у «газовій справі Дубневичів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: