«Газова справа Дубневичів»: суд скасував арешт банківського рахунку фірми

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив задовольнити прохання адвоката про зняття арешту з банківського рахунку однієї з фірм нардепів.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд скасував арешт рахунку фірми «Енергія-Новий Розділ» в Ощадбанку у кримінальному провадженні про розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз-України» на суму понад 1,4 млрд грн, у так званій «газовій справі Дубневичів».

Таке рішення 22 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Букіна за результатами розгляду клопотання адвоката компанії, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, екс-директор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та екс-директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк протягом 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

За даними НАБУ, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (належить ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», власниками яких є нардепи Дубневичі), придбавши в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок». Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи нібито заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» в обсязі 308,34 мільйона кубічних метрів, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки підозрюваним у «газовій справі Дубневичів». Також суд продовжив обов'язки підозрюваному екс-заступнику директора фірми. Раніше екс-керівнику компанії дозволили їздити Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: