Суд продовжив обов'язки підозрюваним у «газовій справі Дубневичів»

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію процесуальних обов'язків трьом підозрюваним у справі про заволодіння природного газу на понад 1,4 млрд грн.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд продовжив дію обов'язків трьом підозрюваним у кримінальному провадженні про розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на 1,4 мільярда гривень, так званій «газовій справі народних депутатів Дубневичів».

Такі рішення 3 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Так, прокурор САП Ігор Гарванко подав клопотання про продовження обов'язків заступнику директора фірми «Енергія-Новий Розділ» Ігорю Ільківу, фінансовому директору цієї ж компанії Олегу Павлишину та колишньому директору ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександру Олексюку. Своє клопотання він обґрунтував тим, що ризики перешкоджання слідству не зменшились та існують на даний час, а саме: переховування від органів досудового розслідування та суду; знищення документів, які мають істотне значення для справи; незаконного впливу на свідків та інших підозрюваних; перешкоджання слідству іншим чином та вчинення іншого кримінального правопорушення.

Вивчивши клопотання, суддя Вишняк їх задовольнив. Так, суд продовжив обов'язки Ільківа, а саме: утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати закордонні паспорти. Олексюку суд продовжив дію таких обов'язків: повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від зі свідками, підозрюваними та здати паспорти.

Крім того, суд продовжив обов'язки Павлишина не відлучатись за межі Львівської області без дозволу та повідомляти про зміну свого місця проживання.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими рахунки фірми Дубневичів. Також екс-директору однієї з компаній дозволили їздити по Україні. Раніше екс-заступнику директора фірми продовжили обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: