У Зеленського назвали ім'я претендента на посаду нового посла України в США

Читать на русском

Новим послом України в США замість звільненого Валерія Чалого може стати дипломат Олег Шамшур, який нині очолює українське диппредставництво у Франції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє BBC.

Дата зустрічі Трампа і Зеленського поки невідома – посолДата візиту президента України Володимира Зеленського в США для зустрічі з американським лідером Дональдом Трампом ще не призначена.

Видання зазначає, що Офіс президента розглядає кількох кандидатів на посаду посла в США. За однією інформацією, декілька з них відмовилися їхати до Вашингтона, за іншою - їх не погодили Штати. Тож процес затягнувся.

Нині як можливих кандидатів у дипколах називають посла України в Ізраїлі Геннадія Надоленка, кадрового дипломата, котрий працював у посольстві України в США, а також посла України у Франції Олега Шамшура, який уже очолював українське посольство в Штатах. Перший назвав цю інформацію «чутками», а другий, за нашими даними, у ці дні якраз перебуває в Києві.

Як повідомлялося, 19 липня Володимир Зеленський звільнив Валерія Чалого з посади посла України в США, а також із посади українського посла в Антигуа і Барбуда та Тринідад і Тобаго, які він обіймав за сумісництвом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: