Посол розповів деталі бесіди Трампа із Зеленським

Читать на русском
Посол США в ЄС повідомив, що сторони знайшли спільну мову, і Трамп наприкінці розмови запросив Зеленського в Білий дім.

Постійний представник США при Європейському Союзі Гордон Сондланд вважає, що президенти України і США знайшли спільну мову.

Американський дипломат сказав про це після зустрічі 26 липня в Києві із президентом Володимиром Зеленським, передає «Слово і Діло» з посиланням на Радіо Свобода.

«Вчора президент Зеленський досить довго спілкувався по телефону із президентом Трампом, вони знайомилися. Я спілкувався з обома і до, і після цієї розмови. Розмова пройшла дуже успішно, вони відразу знайшли спільну мову. Президент Трамп в кінці розмови запросив Зеленського в Білий дім на час, який підходить для обох сторін, у найближчому майбутньому», - сказав дипломат.

Нагадаємо, 25 липня Зеленський провів телефонні переговори із Трампом. Американський лідер висловив переконання, що нова українська влада зможе швидко покращити імідж країни.

Відзначимо, Зеленський вже отримав від Трампа запрошення відвідати Вашингтон з офіційним візитом. Спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що у Вашингтоні чекають приїзду Зеленського в найближчому майбутньому, але термінів не назвав.

Пізніше стало відомо, що підготовка зустрічі президентів України і США завершиться в серпні-вересні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: