Чалий розповів про плани США збільшити військову допомогу Україні

Читать на русском
Йдеться про військово-технічну допомогу, включно з летальною зброєю оборонного характеру, повідомив дипломат.

Бюджетні проекти на 2020 рік, які зараз розглядаються Конгресом США, передбачають збільшення підтримки України в оборонній сфері порівняно з поточним роком.

Про це розповів посол України в США Валерій Чалий у коментарі Укрінформу, передає Слово і Діло.

«Зараз розглядаються питання, і вже пройшла стадія затвердження у профільному комітеті у Конгресі, про збільшення допомоги Україні наступного року як по лінії Пентагону, так і Державного департаменту», – зазначив дипломат.

З його слів, йдеться про військово-технічну допомогу, включаючи летальну зброю оборонного характеру, підтримку Міністерства України у справах ветеранів, а також низку програм реформування.

Військова допомога з-за кордону: хто й чим допомагав Україні в 2014-2018 рокахМайже на 250 мільйонів доларів отримала Україна технічної та гуманітарної допомоги від 20 країн світу протягом останніх чотирьох років.

«Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж поточного року – понад $700 млн. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів», – зазначив Чалий.

Як повідомлялося, 16 лютого президент США Дональд Трамп підписав пакет законів, який збільшує допомогу Україні до 700 млн доларів. Сукупний обсяг коштів для допомоги Україні 2019 бюджетного року становить 696 млн доларів.

Детальніше про те, хто та чим допомагав Україні - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: