В Євросоюзі назвали пріоритети для нової влади

Читать на русском
Першочерговими завданнями для нової української влади буде забезпечення верховенства права, проведення земельної реформи та впровадження змін у секторі енергетики.
Фото «Слово і Діло».

Першочерговими завданнями для нової української влади буде забезпечення верховенства права, проведення земельної реформи та впровадження змін у секторі енергетики.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю ЄП.

Партія Зеленського отримує одноосібну владу: підсумки виборівПартія президента отримала абсолютну одноосібну владу в країні. З якими проблемами зіштовхнеться Слуга народу та чи буде в країні сильна опозиція?

«Є цілий перелік пріоритетів. Ми завжди говоримо, що дуже важливо докласти більше зусиль для забезпечення верховенства права. Ми також говоримо, що треба зробити необхідні кроки для поновлення приватизації великих державних підприємств. Ми також віримо, що Україна може зробити більше для якісного управління державними компаніями», - сказав він.

Посол наголосив на необхідності провести земельну реформу, тому що в цій галузі Україна має фантастичний потенціал і це може призвести до створення сотень тисяч робочих місць.

«Також важливо продовжити децентралізацію. Ми знаємо, що у низці об’єднаних громад вибори лише мають відбутися. Децентралізація вже є успішною для України, і цей успіх треба закріпити. Має продовжитися реформа системи державного управління, де також є перші позитивні результати», - додав він.

Що стосується сектора енергетики, то в ЄС виступають за повне впровадження закону про ринок електроенергії.

Нагадаємо, ЦВК опрацювала 100% електронних протоколів.

«Слово і Діло» підбило підсумки виборів у фактах і цифрах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: