Партія Зеленського отримує одноосібну владу: підсумки виборів

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

За оприлюдненими результатами виборів до Верховної ради 2019 року можна зробити кілька висновків. Бренд тотально переміг за всіма мажоритарними округами. Обійти його змогли лише ті люди, які мали величезні фінансові ресурси.

Таку думку в своєму блозі висловив голова центру «Ейдос», політолог Віктор Таран, передає «Слово і Діло».

«Людей не злякала абсолютна більшість Зе. Як показало голосування, вони цього прагнули. Як і прогнозував, «Слуга народу» матиме одноосібну більшість, що нараховуватиме орієнтовно 230-240 депутатів», – зазначив Таран.

«І тепер їм ніхто не потрібен. «Голос», «Батьківщина» та ЄС можуть засунути подалі свої коаліційні угоди та тези про червоні лінії», – додав він.

Партії IX скликання наобіцяли українцям утричі більше, ніж їхні попередники – дослідженняАбсолютно всі партії, які подолали бар’єр, дали в своїх програмах більше обіцянок, ніж партії, які були обрані в 2014 році.

Експерт зазначив, що тепер ці партії не мають не те що золотої акції, але й бронзової. Тепер немає жодних червоних ліній чи бар’єрів, вони нікому нічого не винні.

«Партія президента отримала карт-бланш на зміни в країні. Подивимось, як вони цим скористаються», – уточнив він.

Окрім того, на його думку, в «Слуги народу» не буде сильної єдиної опозиції. Занадто посварилися між собою Порошенко, Тимошенко та Вакарчук. І це поки найгірша новина.

«А гарна новина – фракція Зе не буде цілісною, але ці проблеми вона почне відчувати десь за півроку», – підкреслив політолог.

Він наголосив, що партія президента Володимира Зеленського отримала абсолютну одноосібну владу в країні.

«Така влада запаморочує та п’янить. Сподіваюся, в нового керівництва вистачить мудрості та відповідальності перед суспільством і країною. Якщо цього не станеться, країна зірветься в тартарари. А за цим усім уважно спостерігає Путін та російська гібридна армія, яка накопичує свої сили як на окупованій території Донбасу, так і на кордонах між нашими країнами», – резюмував Віктор Таран.

Що пишуть у соцмережах щодо парламентських виборів – у нашому огляді.

Також ми з'ясували, що партії IX скликання наобіцяли українцям утричі більше, ніж їхні попередники.

Яка з партій заведе найбільшу кількість депутатів за мажоритарними округами – за посиланням.

Нагадаємо, з програмами партій, які проходять до нової Верховної ради, можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: