СБУ завела справи на всіх кінопрокатників в Україні – ЗМІ

Читать на русском
Прокатників підозрюють в перерахуванні грошей російським спецслужбам і саботажі українських фільмів.

Служба безпеки України порушила кримінальне провадження проти всіх кінопрокатних компаній України.

Про це у вівторок, 23 липня, повідомляють Українські новини з посиланням на матеріали суду, пише «Слово і Діло».

Прокатників підозрюють в перерахуванні грошей російським спецслужбам і саботажі українських фільмів.

Провадження відкрито на підставі звернення депутата Верховної Ради. Згідно з його зверненням, український ринок кінопрокату зараз поділений між компаніям В&Н Film Distribution Company, Ukrainian Film Distribution, Kinomania, Volga Ukraine, Multi Media Distribution, які з'явилися на українському ринку як дочірні підприємства компаній РФ, мають плідні фінансово-господарські відносини з російськими компаніями, їхніми кінцевими власниками виступають громадяни РФ. Депутат стверджує, що щорічно дані компанії отримують в Україні близько 100 млн доларів у вигляді касових зборів, частину з яких приховують, а частину перераховують на адресу російських компаній за прокатні права.

«Зазначені протиправні перерахування не залишилися без уваги спецслужб РФ, які протягом 2014-2016 років фактично змусили власників компаній, що працюють на ринку кінопрокату України, спрямовувати частину своїх доходів для фінансування дій невстановлених осіб з метою здійснення масових заворушень на території України, посягання на її територіальну цілісність, дестабілізації політичної та економічної ситуації. У свою чергу, отримавши фактичну підтримку спецслужб РФ, власники вищезгаданих компаній використовуються як агенти впливу в Україні, диктуючи умови на ринку кіноіндустрії та саботуючи просування і показ українських стрічок», - цитують Українські новини фабулу кримінального провадження.

Нагадаємо, напередодні СБУ провела обшуки в Кабінеті міністрів України в рамках розслідування справи про розкрадання в оборонному комплексі України. До цього представники Служби безпеки України обшукали підприємство ArcelorMittal Кривий Ріг в рамках кримінального провадження про забруднення навколишнього середовища.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: