У СБУ заявили про затримання завербованого агента ФСБ

Читать на русском
Чоловіка завербували в Криму колишні військовослужбовці СБУ, які зрадили військовій присязі і перейшли на бік ворога.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили колишнього співробітника МВС, який працював на російські спецслужби.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє пресслужба СБУ в четвер, 18 липня.

Оперативники встановили, що житель Полтавської області був завербований у 2014 році на матеріальній основі на території анексованого Криму.

«У вербуванні брали участь співробітники УФСБ РФ по РК і м. Севастополь, які є колишніми військовослужбовцями СБУ - М. Путинцев і К. Симагін, які зраили військовій присязі і перейшли на бік ворога», - йдеться в повідомленні.

У СБУ стверджують, що зловмисник виконував завдання ФСБ через особисті зв'язки і здійснював збір розвідувальної інформації про діяльність військових частин, національно-патріотичних рухів на Полтавщині. Він також передавав кураторам списки мобілізаційного резерву, а також добровольців і волонтерів регіону, які брали участь в АТО і ООС.

Зазначається, що зібрані матеріали чоловік пересилав через відпрацьовані співробітниками ФСБ РФ канали електронного зв'язку, а також під час особистих зустрічей з кураторами на території Криму і Росії.

Зловмиснику оголосили оголосили про підозру у вчиненні злочину за статтею про державну зраду (ч.1 ст.111 КК України).

Раніше в СБУ заявили про зрив спроб спецслужб РФ вплинути на вибори. Для цього створювалися інтернет-сайти з фейковою інформацією про політичні партії та кандидатів у нардепи.

Також напередодні стало відомо, що СБУ встановила і затримала водія автотягача, що перевозив ЗРК Бук, з якого був збитий літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу МН17.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: