Група компаній «Мотор Січ» фінансувала «ДНР» – СБУ

Читать на русском
Так, зараз триває досудове слідство для встановлення усіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що посадові особи відокремленого підрозділу групи - «Сніжнянський машинобудівний завод», який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, під час здійснення господарської діяльності розробили і реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і так званої «ДНР».

«У результаті угоди до «Центрального республіканського банку ДНР» надходили платежі «Сніжнянського машинобудівного заводу» у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих «податків» та інших обов'язкових платежів», - йдеться в повідомленні.

Так, співробітники СБУ задокументували, що за 2015 рік «Сніжнянський машинобудівний завод» сплатив до бюджету «ДНР» понад 32 млн російських рублів. Завод також здійснював передачу на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званого «Міністерства доходів і зборів Донецької народної республіки», через яке безпосередньо фінансувалися незаконні збройні формування бойовиків.

«Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру директору і начальнику фінансового відділу «Сніжнянський машинобудівний завод» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України», - поінформували в спецслужбі.

Так, зараз триває досудове слідство для встановлення усіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Раніше в СБУ заявили про затримання завербованого агента ФСБ.

Також нагадаємо, Білорусь завела справу проти керівництва «Мотор Січі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: