СБУ порушила справу щодо сепаратизму союзу угорців

Читать на русском
У кольори прапора Угорщини пофарбовані частини Закарпатської області в межах виборчих округів, на яких балотуються кандидати в нардепи від угорської меншини.

Управління СБУ в Закарпатській області зареєструвало провадження за фактом розміщення в газеті Карпаталія (Kárpátalja) зображення частини Закарпаття в кольорах угорського прапора.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє пресслужба управління на своїй сторінці у Facebook у четвер, 18 липня.

«Зображення з картою Закарпатської області на тлі угорського прапора містить ознаки посягання на територіальну цілісність України і може спровокувати сепаратистські настрої в середовищі угорської національної меншини. Поширення друкованих матеріалів із зазначеним зображенням є публічними закликами до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в кольори прапора Угорщини були пофарбовані частини Закарпатської області в межах виборчих округів, на яких балотуються кандидати в нардепи від угорської меншини (№68, 69 і 73). Тим самим вони були умовно відокремлені від іншої території області.

Справу порушено за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.2 ст.110 КК України). Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Закарпатської області.

Раніше МЗС України звернулося в ГПУ і СБУ з проханням порушити справу з приводу ілюстрації в газеті Карпаталія, яку видає Союз угорців Закарпаття, карти з нібито приналежністю до Угорщини деяких територій України.

Також повідомлялося, що в Британії і Норвегії продають карти РФ на українські води.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: