Другий місяць роботи Офісу президента України: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати виконання обіцянок президентом України Володимиром Зеленським та його командою. За два місяці своєї роботи (з 20 травня до 20 липня) члени Офісу президента дали 21 обіцянку. 6 уже виконали, а одну – провалили. Тобто з виконанням обіцянок у працівників ОП справи дещо кращі, ніж у самого президента.

Про виконання обіцянок Офісом президента протягом першого місяця роботи ми писали детальніше в червні. Щодо другого місяця роботи, за цей період ОП не провалив жодної обіцянки й дав 11 нових. Зокрема, керівник Офісу президента України Андрій Богдан в інтерв’ю РБК-Україна пообіцяв, що Андрія Портнова не призначатимуть на будь-яку посаду.

На запитання журналіста, чи це рішення Зеленського, чи самого Богдана, він відповів: «Президента. Це було б неправильне політичне рішення, ми не можемо собі цього дозволити. Я теж проти й не буду підставляти президента. Але так, він (Портнов – ред.) мій багаторічний друг».

У тому ж інтерв’ю Богдан пообіцяв, що тарифи будуть знижені, хоча це й не налкжить до його повноважень.

Ще одна обіцянка Богдана прозвучала в тому ж інтерв’ю, коли він запевнив, що для організації Офісу президента, який планується перенести до Українського дому в Києві, кошти в бізнесменів брати не будуть.

Він не уточнив, звідки візьмуться кошти на переобладнання Українського дому, а за попередніми даними, на це знадобиться від 300 млн грн. При цьому Богдан запевнив, що «це буде абсолютно законна схема», гроші з бюджету не залучатимуться, але й бізнесмени не будуть «таким чином відмазуватися».

Іншу обіцянку щодо переїзду команди президента вже виконав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, який мав намір якнайшвидше оприлюднити концепцію нового простору, де працюватиме ЗеКоманда.

«Переїзд, як ми вже говорили, це наше одне із пріоритетних завдань, тому що неможливо працювати в такій будівлі. Ми займаємося цим питанням і найближчим часом вийдемо з концептом, як це буде, й найближчим часом переїдемо. Не хочу бути голослівним, але це питання цього року точно», – заявив Тимошенко, й наприкінці червня обіцяна презентація відбулася й широко висвітлювалася на телебаченні та в інтернеті.

Загалом протягом липня Офіс президента виконав 2 обіцянки, й друга також стосувалася презентації, цього разу плану, що дозволить уже до кінця року значно покращити якість мобільного інтернету на дорогах та в сільській місцевості. Таку обіцянку дав заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук. Президент затвердив план заходів із покращення доступу до мобільного інтернету 8 липня 2019 року.

Також Гончарук пообіцяв, що після парламентських виборів буде призначений новий генеральний прокурор, хоча ця обіцянка не стосується повноважень заступника керівника Офісу президента, а також запевнив, що будуть створені прозорі аукціони для залучення інвесторів до видобутку газу.

У середині липня заступник Богдана Вадим Пристайко пообіцяв, що відбудуться нові телефонні переговори президентів України та Російської Федерації.

Також він анонсував візит Зеленського до США: «Візит до США планується найближчим часом. У нас є запрошення від президента Трампа, але зараз сторони уточнюють дати. Це пов’язано з графіками президентів».

Нагадаємо, ми докладно писали, як Офіс президента виконував обіцянки протягом першого місяця своєї роботи.

Раніше «Слово і Діло» в своєму дослідженні дійшло висновку, що партії IX скликання наобіцяли українцям утричі більше, ніж їхні попередники.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: