Офіс президента ініціює створення Ради з питань свободи слова

Читать на русском
В Офісі президента очікують, що Рада допомагатиме фіксувати і усувати загрози для свободи слова, прояви цензури.

Офіс президента України ініціює створення Ради з питань свободи слова при президенті України.

Про це під час експертної наради «Свобода слова та інформаційна безпека України: спільні виклики - спільні рішення» повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, передає прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

«Нам важливий діалог із медіаспільнотою, тому ми запускаємо роботу Ради. Вона буде збиратися регулярно», - сказав Тимошенко.

За його словами, до складу Ради увійдуть по одному представнику від кожної редакції центральних ЗМІ. Після того як редакції визначаться, вони зможуть надіслати ім'я і прізвище свого представника із зазначенням місця роботи і посади на адресу: [email protected].

В Офісі президента очікують, що Рада допомагатиме фіксувати і усувати загрози для свободи слова, прояви цензури. Також серед пріоритетів - захист права журналістів на професію. Для цього в Раді будуть представники силових відомств і медіаюристи.

Аналогічні ради, до складу яких увійдуть представники регіональних засобів масової інформації, запропоновано створити при кожному голові ОДА.

Раніше Офіс президента показав Зеленського на Чорному морі.

Також нагадаємо, в Офісі президента вважають передчасним скорочення кількості митниць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: