Як працюють Зеленський і його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 20 до 31 травня

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує публікувати щомісячний дайджест обіцянок президента та членів його команди. Новий глава держави Володимир Зеленський лише два тижні перебуває на своїй посаді, тим не менш у нього вже є п'ять невиконаних обіцянок і лише одна виконана. Крім того, він встиг дати ще чотири запевнення.

Зокрема, Зеленський пообіцяв, що Україна виконуватиме свої зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом. «Міжнародний валютний фонд завжди є надійним партнером України за часів, коли ми потребуємо підтримки, й Україна зі свого боку також залишатиметься партнером, який виконує свої зобов'язання. На жаль, поки ми бачимо зволікання з ухваленням реформаторських законопроектів, які громадяни, бізнес, фінансове співтовариство чекають роками. Сподіваюся, парламент нового скликання надолужить це й забезпечить основу для отримання наступного траншу фінансування від Фонду», – сказав президент.

Також він пообіцяв, що під час його президентства в Україні не буде жодного тиску на суддів. Єдина виконана обіцянка Зеленського – з програми, він вніс до Верховної ради законопроект про імпічмент.

Одразу дві обіцянки Зеленський провалив у перший же день на посаді: тема першого указу президента не збіглася з озвученими раніше їм темами. Крім того, глава держави провалив програмну обіцянку про те, що його першим законопроектом стане проект закону «Про народовладдя». Замість цього він вніс до парламенту зміни до закону України «Про державні закупівлі».

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан із 20 до 31 травня виконав дві обіцянки й провалив одну. Наприклад, чиновник запевняв, що АПУ опублікує і стенограму, і відео зустрічі Володимира Зеленського з лідерами фракцій. Але в підсумку опублікували лише стенограму. Також Богдан пообіцяв, що АПУ не звертатиметься до Конституційного суду для оскарження закону про українську мову.

Дві обіцянки дав заступник керівника Адміністрації Руслан Рябошапка. Він запевнив, що подасть електронну декларацію, і пообіцяв, що до парламенту найближчим часом внесуть законопроект про відповідальність за незаконне збагачення.

Нагадаємо, Володимир Зеленський наполягає на позачерговому розгляді свого закону про імпічмент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: