Другий місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вести лік обіцянкам Володимира Зеленського. Якщо через місяць після вступу на посаду, окрім програмних, у глави держави накопичилося 22 обіцянки, то за два місяці на його рахунку вже 48 обіцянок, які він може як виконати, так і провалити. Крім того, за цей період президент уже встиг виконати 6 обіцянок і провалити 7.

Як ми писали раніше, не виконав Зеленський обіцянки щодо перших кадрових рішень, перших указів та першого законопроекту. Також президент уже двічі, хоча й лише на один день, запізнився з обіцяними термінами: підписав указ про боротьбу з контрабандою на митниці дев’ятого, а не восьмого липня, й вніс законопроект щодо відповідальності за незаконне збагачення не того тижня, коли обіцяв, а в понеділок наступного. Оскільки «Слово і Діло» у всіх випадках без винятку зважає на вчасність виконання обіцяного, цим обіцянкам довелося надати статус «не виконано».

Іще одна обіцянка, яку провалив Зеленський упродовж перших двох місяців своєї роботи, стосується щоденних відеозвернень до жителів східних областей з метою популяризації НАТО. В інтерв’ю РБК-Україна, ще не будучи президентом, він сказав: «…Але я хочу об’єднати країну. Я буду щодня записувати відео до східних регіонів України і говорити їм: дивіться, НАТО – не звірюга, не проковтне вас. Дивіться, що це». Редакція порталу «Слово і Діло» тривалий час чекала, поки з’явиться перший відеоролик на цю тему, адже Володимир Зеленський не зазначав, коли саме він почне це робити, але жодного відеозвернення до сходу щодо НАТО досі не було.

Виконані обіцянки президента стосуються збереження Мінського та Нормандського форматів переговорів, підготовки власного законопроекту про імпічмент, придбання квартири загиблому гірнику шахти «Лісова» (попри поширену думку, житло родині загиблого придбав не лише «Прямий», а й Володимир Зеленський) та зустрічі з представниками великого бізнесу щодо розвитку інфраструктури Донбасу.

Ще одна обіцянка, яку «Слово і Діло» на сьогодні вважає виконаною, стосується того, що під час руху авто президента дороги не перекриватимуться. Попри те, що деякі ЗМІ повідомляли про затори через перекриття руху президентським кортежем у Києві, пізніше і управління державної охорони, і Володимир Зеленський, спростували цю інформацію, повідомивши, що дорогу в цій ситуації перекривали для проїзду прем’єр-міністра Молдови Маї Санду. «Слово і Діло» традиційно залишає за собою право змінити статус обіцянки, якщо отримає документально підтверджені докази її невиконання.

Щодня в режимі онлайн ми стежимо за обіцянками політиків, зокрема, за обіцянками президента Зеленського. Через два місяці його президентства можемо знову говорити про загальну кількість його виконаних і провалених обіцянок.
Обіцянки Зеленського за 2 місяціСлово і ДілоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Із повним переліком обіцянок і нашими доказами ви можете ознайомитися у профілі президента. Також пропонуємо переглянути профіль п’ятого президента Петра Порошенка або будь-кого з народних депутатів VIII скликання, міністрів Кабміну Гройсмана чи мерів обласних центрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: