У НАБУ прокоментували обшук у спортклубі Порошенка

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи проводять слідчі дії у спортивному клубі колишнього очільника держави через розслідування.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки у спортивному клубі «5 елемент» колишнього президента Петра Порошенка у справах.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» повідомили у прес-службі НАБУ.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки у приміщеннях ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс», в тому числі в клубі «5 елемент». Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, службовці Міноборони та Генштабу у 2015-2018 роках нібито незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про санітарний автомобіль «Богдан».

Раніше «Слово і Діло» повідомляло про обшуки у спортклубі Порошенка у справі можливих розкрадань в «Укроборонпромі». Водночас детективам не дають проводити слідчу дію, прикриваючись розташуванням у будівлі приймальні народного депутата, сина екс-президента Олексія Порошенка.

Нагадаємо, колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олега Гладковського викликали на допит до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Допит має відбутися у межах розслідування кримінального провадження за фактами корупції в діяльності державного концерну «Укроборонпром».

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Сина Гладковського, Жукова і Рогозу також викликали на допит до НАБУ у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: