НАБУ прийшло з обшуками до спортклубу Порошенка в справі «Укроборонпрому»

Читать на русском
Силовики приїхали до спортивного клубу в Києві, де Національне антикорупційне бюро проводить обшуки, щодо підозр у розкраданнях в Укроборонпромі.

Детективи Національного антикорупційного бюро приїхали з обшуками до елітного спортивного клубу «5 елемент», який належить колишньому президенту України Петру Порошенку.

Як пише «Слово і Діло», з посиланням на свої джерела, слідчі дії тривають у справі можливих розкрадань в «Укроборонпромі».

Розкрадання в «Укроборонпромі»: з'ясувалися деталі підозри екс-детективу НАБУКолишньому працівнику Національного бюро висунули підозру за неналежне розслідування справи про корупцію на оборонному заводі.

Також стало відомо, що люди спортивної статури, намагаються перешкодити обшукам НАБУ, прикриваючись тим, що в будівлі розташована приймальня депутата Верховної ради, сина колишнього президента Петра Порошенка Олексія.

Нагадаємо, експершого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олега Гладковського, який на початку липня знову очолив корпорацію «Богдан», викликали в середу на допит до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Гладковського викликано на допит у рамках розслідування кримінального провадження за фактами корупції в діяльності державного концерну «Укроборонпром».

Як повідомлялося, команда журналістських розслідувань Bihus.info представила 25 лютого фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: