Карплюк заявив, що ГПУ не вручала йому повістку

Читать на русском
Карплюк заявив, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) не вручала йому повістку про виклик до прокуратури і не оголошувала йому підозру у вчиненні будь-якого злочину.

Кандидат у народні депутати України Володимир Карплюк заявив, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) не вручала йому повістку про виклик до прокуратури і не оголошувала йому підозру у вчиненні будь-якого злочину.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Інформацію, поширену окремими працівниками прокуратури, Карплюк назвав спробою впливу Генпрокуратури на здійснення вибору мешканцями 95 округу 21 липня 2019.

«Згідно з КПК України, повістка про виклик вручається особисто. Мені ніхто не вручав повістку. Після вручення повістки у кожного громадянина є передбачені 72 години для прибуття в орган досудового розслідування. Тобто, відповідно до законів України, у мене немає ніяких підстав сьогодні йти в Генеральну прокуратуру України, тому що так захотілося Юрію Луценку, щоб розправитися зі мною, як з лідером виборчих перегонів по 95 округу. Я в очі не бачив жодної повістки або підозри, крім скан-копії документа, схожого на повістку, який опублікувала у себе на Facebook-сторінці Лариса Сарган - подруга моїх політичних опонентів і за сумісництвом - неофіційний прес-секретар Луценка. В опублікованому нею документі вказано адресу, за якою я вже більше двох років не проживаю і не зареєстрований. Слідчі ГПУ не могли цього не знати. Так само вони прекрасно знали моє нове місце проживання і мій публічний графік зустрічей з виборцями», - заявив Карплюк.

На його думку, йому спеціально не вручали повістку. Карплюк вважає, що дії ГПУ спрямовані виключно на «чорний піар» проти нього як кандидата в народні депутати.

Нагадаємо, ГПУ підготувала підозру ексмеру Ірпеня, кандидату в народні депутати, Володимиру Карплюку, й запросила його на її вручення 19 липня.

Раніше директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив про нові кримінальні провадження, у яких фігурують народні депутати. За словами Труби, справи перебувають на початковій стадії, в розробці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: