Засідання у справі Вишинського проведе Подільський райсуд

Читать на русском
У понеділок, 15 липня, можуть звільнити підозрюваного у держзраді голову порталу РІА Новости Украина Кирила Вишинського.

У понеділок, 15 липня, можуть звільнити підозрюваного у держзраді голову порталу РІА «Новости Украина» Кирила Вишинського.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Вишинський може вийти під заставу – прокурор КримуПісля рішення Конституційного Суду від 25 червня підозрюваний у держзраді керівник «РИА Новости-Украина» Кирил Вишинський може вийти під заставу.

Вона зазначила, що засідання у справі Вишинського відбудеться сьогодні о 16:15 у приміщенні Подільського райсуду (вул. Хорива, 21).

На її переконання, Кирило Вишинський важливий для Путіна.

«Він важить для Путіна найбільше за всіх українських полонених. Саме тому одного лише Вишинського можна було б обміняти

  • на 24 військовополонених українських моряків (майже 250 днів у полоні, листи матерів, дружин і дітей не помічені Путіним, ні навіть рішення суду ООН негайно випустити українців на волю проігнороване Путіним),

  • на українського журналіста Романа Сущенка (більше 1000 днів у полоні, листи дружини і дітей не помічені Путіним),

  • на українського режисера Олега Сенцова (більше 5 років у полоні, ні листи, ні акції світових кінематографістів та акторів, ні масові чи одиночні протести з вимогою звільнити Сенцова не помічені Путіним)...

На всіх разом! Одного Вишинського!», - пише Сарган.

Вона додала: «Чекаємо на рішення суду. Сьогодні о 16:15».

Нагадаємо, минулого тижня головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов передав президенту України Володимиру Зеленському лист від матері Вишинського.

Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року.

Йому оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за частиною 1 статті 111 (держзрада) Кримінального кодексу України, перевезли до Херсона, де 17 травня Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

Херсонський суд уже кілька разів продовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: