У РФ усім українським морякам висунули звинувачення

Читать на русском
Слідство висунуло остаточні обвинувачення всім 24 українським морякам, заарештованим в районі Керченської протоки восени 2018 року, розслідування справи завершене.

Слідство висунуло остаточні обвинувачення всім 24 українським морякам, заарештованим в районі Керченської протоки восени 2018 року, розслідування справи завершене.

Про це у вівторок, 9 липня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на координатора команди захисту військових, адвоката Миколи Полозова.

«Слідче управління ФСБ Росії пред'явило звинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам. Це означає, що активна фаза розслідування справи, пов'язана зі збором та процесуальним закріпленням доказів, завершена», - сказав він.

Адвокат уточнив, що на даний час триває досудове слідство по справі, в рамках якого захист і обвинувачені в кінці липня планують приступити до вивчення матеріалів справи.

Матеріали справи складають близько 20 томів. На їхнє вивчення, вважає Полозов, буде потрібно не менше трьох місяців.

За словами адвоката, на наступному тижні слідство має намір звернутися до Лефортовського суду Москви з клопотанням про продовження терміну арешту щодо всіх моряків. За інформацією захисника, судові засідання по продовженню запобіжного заходу відбудуться 17 липня.

Нагадаємо, сьогодні ПА ОБСЄ зажадала звільнення українських моряків.

Раніше Путін відреагував на звертання Зеленського про звільнення українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: