ГПУ проводить обшуки в захисника Вишинського

Читать на русском
Адвокат керівника РІА Новости Украина Кирила Вишинського Андрій Доманський заявляє, що Генпрокуратура проводить обшуки в його офісі та помешканні.
Ілюстративне фото.

Адвокат керівника РІА «Новости Украина» Кирила Вишинського Андрій Доманський заявляє, що Генпрокуратура проводить обшуки в його офісі та помешканні.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Справа про держзраду: Вишинський назвав себе «предметом торгу»Глава «РІА Новини-Україна» Кирило Вишинський, вважає, що займався журналістикою, а не пропагандою.

«Поки я в Херсоні ознайомлююся з матеріалами справи й чекаю судового процесу щодо продовження терміну тримання під вартою Кирила Вишинського, Генеральна прокуратура вирішила провести обшук у мене вдома та в офісі, а також у мого помічника», – написав Доманський.

Він подякував комітету захисту прав адвокатської діяльності Ради адвокатів Київської області, які захищають його права під час обшуків.

Як повідомив представник комітету захисту прав адвокатської діяльності Ради адвокатів Київської області Віталій Наум, обшуки почалися о 6 ранкуй відбуваються за кількома адресами, частина з них уже завершилася, інші – тривають.

У якій справі відбуваються слідчі дії та чи пов’язані вони з адвокатом чи людьми, яких він захищає, Наум відповісти не зміг, пославшись на таємницю слідства.

Раніше стало відомо, куди повезуть Вишинського із СІЗО.

Нагадаємо, в травні 2018 року Вишинського затримали й оголосили йому підозру в державній зраді.

Слідство вважає, що інформація на сайті РІА «Новости Украина» містила заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

17 травня 2018 року Херсонський міський суд арештував Вишинського. Він заявив, що відмовляється від українського громадянства на користь російського, сподіваючись на видачу РФ.

6 липня 2018 року підозрюваному в держзраді Вишинському повідомили про підозру в незаконному зберіганні зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: