ГПУ розслідуватиме «втручання» НАБУ в діяльність судді Аблова

Читать на русском
Апеляційний суд столиці передав до Генпрокуратури справу про нібито тиск на суддю Окружного адмінсуду Києва.
Євген Аблов, НАБУ і ГПУфото: «Слово і Діло»

Кримінальне провадження, порушене за фактами можливого втручання детективами НАБУ в діяльність заступника голови Окружного адміністративного суду міста Києва Євген Аблова, передали до Генеральної прокуратури.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги адвоката Аблова на закриття кримінального провадження Управлінням внутрішнього контролю НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

На думку представника судді, детективи НАБУ відкрили провадження за фактами можливого незаконного збагачення Аблова з метою «змусити» його клієнта ухвалити рішення за позовом про визнання протиправним та скасування результатів виборів членів до Ради громадського контролю при НАБУ на користь Бюро або вплинути на розгляд справи шляхом затягування її розгляду.

Адвокат також зазначив, що провадження вніс до ЄРДР детектив НАБУ, який раніше складав щодо Аблова протокол про адміністративне правопорушення за ненадання відповіді на його ж запит. На його думку, в зазначеному факті проглядається конфлікт інтересів. До того ж, як зазначає адвокат, у НАБУ були відсутні будь-які вагомі підстави для реєстрації кримінального провадження про нібито незаконне збагачення Аблова. Представник заступника голови ОАСК додає, що єдиною підставою внесення до ЄРДР зазначеної справи є доповідна записка керівника управління аналітики та обробки інформації НАБУ. Він також вважає, що при обробці цієї записки детектив навмисно не дослідив і не врахував інформацію з реєстру декларацій.

Крім того, адвокат Аблова вважає, що УВК НАБУ провело допити не всіх причетних до справи про втручання в його діяльність. Також вказується, що наявність тиску на заступника голови ОАСК – це не його суб'єктивна думка, а підтверджений факт, встановлений рішенням Вищої ради правосуддя.

Своєю чергою детектив НАБУ на засіданні заперечував проти задоволення апеляційної скарги. Однак колегія суддів ухвалила рішення скасувати постанову про закриття кримінального провадження про нібито втручання в роботу Аблова й передала справу до Генпрокуратури.

Нагадаємо, НАБУ також порушило провадження проти суддів ОАСК, серед яких є й Аблов, що задовольнили позов екс-голови ДФС Романа Насірова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: