Суд дозволив ДБР вилучити оригінали справи НАБУ щодо голови ОАСК

Читать на русском
Столичний райсуд надав доступ слідчим новоствореного правоохоронного органу до матеріалів справи Національного бюро.
Павло Вовкфото: «Слово і Діло»

Суд надав слідчим Державного бюро розслідувань доступ до матеріалів кримінального провадження Національного антикорупційного бюро за фактами можливого недостовірного декларування головою Окружного адміністративного суду міста Києва Павлом Вовком із можливістю вилучення оригіналів.

Таке рішення 30 травня ухвалила слідча суддя Печерського районного суду міста Києва Ірина Литвинова за результатами розгляду клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, ДБР проводить розслідування за фактами можливого втручання НАБУ в діяльність голови ОАСК Павла Вовка та його заступника Євгена Аблова з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків шляхом реєстрації кримінальних проваджень щодо суддів. Також у цьому провадженні перевіряються факти можливого зловживання службовим становищем службовців НАБУ, перевищення службових повноважень і розголошення даних досудового слідства.

У зв'язку з цим слідчі ДБР просили суд надати доступ до матеріалів справи НАБУ щодо Вовка з можливістю вилучення оригіналів. Вивчивши клопотання, суддя Литвинова задовольнила його повністю.

Нагадаємо, детективи НАБУ проводили обшук у Вовка. Також суд наклав арешт на вилучене НАБУ майно у голови ОАСК. Однак пізніше суд скасував арешт. Нещодавно суд також зобов'язав детективів повернути деяке майно Вовка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: