НАБУ порушило провадження проти суддів ОАСК, які задовольнили позов Насірова

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вважають, що при розподілі справ ОАСК позову колишнього головного фіскала навмисне присвоїли не ту категорію.
Роман Насіров і Євген Абловфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро порушили кримінальне провадження за фактом можливого неправомірного рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за результатами розгляду позову колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про встановлення наявності або відсутності повноважень у голови ДФС ухвалювати рішення про розстрочення грошового зобов'язання або податкового боргу.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні вказується, що під час автоматичного розподілу справ Окружного адмінсуду Києва позову Насірова була присвоєна категорія «звільнення з публічної служби», що абсолютно не відповідає предмету позову. На думку детективів, зазначена категорія була присвоєна цій справі навмисно, щоб у результаті автоматизованого розподілу позов потрапив на розгляд потрібної колегії суддів.

У зв'язку з цим у НАБУ просили суд надати доступ до документів, які містять інформацію про автоматичний розподіл позову Наірова в період із 7 до 15 червня 2017 року, в тому числі анкетні дані працівника або працівників апарату суду ОАСК, які вносили відомості до автоматизованої системи документообігу суду.

Суд задовольнив клопотання.

Як відомо, до колегії суддів, які розглядали позов Насірова, увійшли троє суддів: заступник голови ОАСК Євген Аблов (головуючий суддя), Павло Григорович та Ігор Смолій. Судді задовольнили позов екс-голови ДФС і встановили, що він мав повноваження ухвалювати рішення про розстрочення грошових зобов'язань або податкового боргу платників податків без обмежень у сумі й у межах одного бюджетного року; не мав повноважень аналізувати фінансове становище платника податків, який звернувся із заявою про розстрочку та відмовити йому в розстрочці.

Зазначимо, що НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення судді ОАСК Аблова.

Нагадаємо, Насіров попросив суд поновити його на посаді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: