Суд роз'яснив Насірову, чи може голова ДФС надавати розстрочки

Читать на русском
Окружний адміністративний суд міста Києва вважає, що Роман Насіро як голова Державної фіскальної служби має право ухвалювати рішення щодо надання податкових розстрочок компаніям.

Окружний адміністративний суд міста Києва вважає, що Роман Насіров як голова Державної фіскальної служби має право ухвалюваи рішення щодо надання податкових розстрочок компаніям. Раніше Насіров подав заяву для роз'яснення своїх повноважень як глави ДФС.

Відповідне рішення він ухвалив, розглянувши позов Насірова, повідомляє в середу, 29 листопада, прес-служба суду, передає «Слово і Діло».

Згідно з поясненням суду, таке рішення голова ДФС виносить за наявності відповідного висновку органу контролю нижчого рівня щодо фінансового стану платника податків.

Насіров обіцяє не йти у відставкуСказано 12 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Голова ДФС за умови надання йому для розгляду повного пакету документів, який, зокрема, містить аналітичні матеріали відповідного органу контролю нижчого рівня щодо фінансового стану платника податків, не мав повноважень на ухвалення іншого рішення, окрім як про розстрочення/відстрочення сплати податкового боргу», – йдеться в поясненні суду.

Нагадаємо, слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Натомість Солом'янський суд Києва не зможе слухати справу проти 8 осіб, обвинувачених в участі в газових схемах Олександра Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: