Супрун порадила не користуватись онлайн-аптеками

Читать на русском
В Україні не існує законних онлайн-аптек – немає ані якоїсь окремої, ані цілої мережі. Згідно із законом, продавати лікарські засоби можна лише в аптеках, а не дистанційно чи онлайн.

В Україні не існує законних онлайн-аптек – немає ані якоїсь окремої, ані цілої мережі. Згідно із законом, продавати лікарські засоби можна лише в аптеках, а не дистанційно або онлайн.

Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook, пише «Слово і Діло».

Супрун додала, що не варто також замовляти ліки поштою.

Також вона заперечила, що МОЗ рекомендує сумнівні препарати. Оскільки останнім часом в інтернеті поширюється реклама «чудо-препарату» проти гіпертонії і серцево-судинних захворювань, де в описі вказують, що його нібито рекомендує МОЗ України, в це вірити не варто. Шахраї намагаються незаконно продати препарат, щоб нажитися на здоров'я українців.

Зловмисники обіцяли за досить малі гроші препарат, який нормалізує тиск, відновлює судини і захищає від інфаркту та інсульту. Низьку ціну ліків вони пояснювали тим, що 93% вартості компенсується із коштів платників податків. Але все це неправда. Крім того, зловмисники продають цей препарат незаконно, адже він не має державної реєстрації.

Викрити злочинців у цій ситуації можна за допомогою декількох простих джерел: перелік ліцензій, перелік препаратів, які закуповуються за кошти платників податків, і які пацієнти можуть отримати в лікарні. Також можна перевірити, чи має ліцензію аптека.

Жертвами шахрайства потенційно є пенсіонери й люди похилого віку.

Раніше Супрун попередила про небезпеку перегляду телевізора.

Також нагадаємо, Супрун розповіла про вогнища зараження правцем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: