Супрун закликала українців замінити пакет на екосумку

Читать на русском
У Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, 3 липня, Супрун дала українцям поради, як зробити свій внесок у збереження планети.

У Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, 3 липня, очільниця МОЗ Уляна Супрун дала українцям поради, як зробити свій внесок у збереження планети.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала в Facebook.

Пластикова ера: за 13 років людство виробило більше пластику, ніж за 52 попередні рокиУ розпал святкового сезону, коли одноразова пластикова тара особливо популярна, «Слово і Діло» вирішило показати, як стрімко на землі зростає кількість цієї речовини.

Супрун пропонує позбавитися «пакета з пакетами», який є у кожного українця, відмовитись від використання поліетиленових пакетів та придбати екосумки.

Вона нагадала, що 3 липня – Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів.

Очільниця МОЗ наголосила на надзвичайній важливості цієї акції. За її інформацією, щороку людство використовує 5 трильйонів поліетиленових пакетів. І щороку в океан потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, в тому числі – пакетів. Через це гинуть птахи, черепахи, кити та риба. А також мікропластик потрапляє в організм людей – через морепродукти, які ми споживаємо.

Нагадаємо, у Львові 3 липня обмежать продаж пластикових пакетів. Супрун закликала всіх українців спробувати хоча б один день прожити без них. А замість пакетів – використовувати екосумки, паперові пакети, сумки-авоськи або рюкзаки.

За даними WWF (Всесвітній фонд природи), людина за день ковтає одну кредитну картку, за місяць – один пластиковий вішак для одягу. Це все мікропластик, який потрапляє в організм людини через воду та їжу.

Наразі у Верховній раді зареєстровані три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів в Україні.

Раніше Супрун закликала не запускати повітряні кульки на випускний.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: