Юнкер оцінив зусилля Порошенка на шляху до Європи

Читать на русском
Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що за 5 років президентства Петра Порошенка Євроатлантичний поступ України був більшим, ніж за попередні десятиліття.

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що за 5 років президентства Петра Порошенка Євроатлантичний поступ України був більшим, ніж за попередні десятиліття.

Про це Юнкер заявив на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

«Зараз це вже 21 саміт, який ми спільно проводимо. І ми можемо бачити найбільший прогрес. З часів Майдану він був набагато більшим, ніж за попередні десятиліття», - зазначив Юнкер.

Президент Єврокомісії також зазначив, що, завдяки досягненням останніх років, «відносини між Україною і Європейським Союзом зараз кращі за весь час», який Юнкер пам'ятає.

«Я говорю це як людина, яка була тут із самого початку, як співголова нашого першого саміту в Києві між Україною і Євросоюзом 5 вересня 1997 року», - підкреслив європейський політик.

«Ми всі маємо пишатися Україною і нашим партнерством. Європейський Союз та інші фінансові установи вже виділили понад 15 000 000 000 євро для того, щоб підтримати процес реформ в Україні. І роблять це з 2014 року», - заявив він.

Також Юнкер нагадав, що зближення між Україною і Євросоюзом особливо стало відчутним після лібералізації візового режиму.

«З 1 червня 2018 вже 3 мільйони візитів було з України до ЄС. Завдяки нашій угоді про зону вільної торгівлі, Україна може швидше рости. І таким чином швидше досягати прогресу. Після того, як ці угоди набули чинності, ми вже бачимо зростання на 49 відсотків», - зазначив він.

Також Юнкер підтвердив, що європейські країни підтримували і будуть підтримувати Україну на її шляху до інтеграції з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: