Власник NewsOne звинуватив Луценка у брехні

Читать на русском
Соратник Віктора Медведчука та власник телеканалу NewsOne Тарас Козак, стверджує що його канал не має ніякого відношення до російського Промсвязьбанку.
Власник телеканалу NewsOne Тарас Козак.

Соратник проросійського політика Віктора Медведчука та власник телеканалу NewsOne Тарас Козак, стверджує що його канал не має ніякого відношення до російського «Промсвязьбанку».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті NewsOne.

Телеміст «Росія 24» та NewsOne: до чого призведе та кому вигідний7 липня ведучий програми Вести недели на каналі Росія 24 Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту Треба поговорити, який запланований на 12 липня й відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOnе.

«Кінцевим бенефіціаром і власником телеканалу NewsOne не є жодна кіпрська компанія, як це було подано генеральним прокурором. Я, Тарас Романович Козак, є єдиним власником телеканалу NewsOne і володію 100% телеканалу безпосередньо», - зазначив Козак.

За його словами, заява Юрія Луценка про зв'язок телеканалу NewsOne з російським «Промсвязьбанком» є «цинічною брехнею і свідчить про його непрофесіоналізм та професійну непридатність».

Усі звинувачення на адресу телеканалу - абсолютно безпідставні, стверджує його власник. На думку Козака, їх мета – «штучне створення підстав для застосування санкцій проти телеканалу NewsOne і закриття телеканалу з політичних мотивів».

Напередодні Луценко заявив, «СБУ і ГПУ здобуто інформацію про те, що одна і та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних компаній - бенефіціарних власників українського телеканалу NewsOne і російського ВАТ «Промсвязьбанк», який є уповноваженим банком для фінансування й обслуговування державного оборонного замовлення країни-агресора».

Зазначимо, у понеділок ввечері активісти запалили фаєри під офісом телеканалу та вимагали покарати телеканал, який відкрито висловлює підтримку РФ.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne і заборонений в Україні пропагандистський телеканал «Россия1» анонсували проведення телемосту «Надо поговорить!» 12 липня о 18:00.

Як відомо, президент Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку із намірами телеканалу NewsOne провести телеміст.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк засудив проведення телемосту телеканалу NewsOne з Росією і заявив, що в РНБО працюють над відповідним питанням.

8 липня телеканал NewsOne скасував телеміст із Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: