Як нардепи-кандидати в президенти голосували за розвиток інформаційної політики

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на розвиток інформаційної політики в Україні.

За час роботи парламенту восьмого скликання ухвалили 24 законопроекти, які стосуються інформаційної політики. Серед них законопроекти «Про систему іномовлення в Україні», «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення та радіомовлення України», «Про внесення змін до закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою)» та інші.

Найбільше законопроектів – 22 – підтримав Юрій Дерев'янко, ще за два він не голосував. По 17 законопроектів підтримали Олег Ляшко (за шість не голосував, висловився проти одного), Віктор Кривенко та Юрій Тимошенко (за інші не голосували).

Олександр Шевченко голосував за 16 ініціатив, Ольга Богомолець – за 14, Сергій Каплін та Юлія Тимошенко – за 9, Віктор Бондар та Віталій Купрій – за 8, Сергій Тарута та Аркадій Корнацький – за 7. Відзначимо, що в голосуваннях за інші законопроекти ці народні депутати або не брали участьі, або були відсутні. ТЛише два законопроекти підтримав Олександр Вілкул, одного разу він утримався, за інші ініціативи або не голосував, або був відсутній. Юрій Бойко не підтримав жодного законопроекту, депутат у більшості випадків просто не голосував.

Відзначимо, що законодавчою діяльністю за цим напрямком нардепи-кандидати займалися не дуже активно. У розробці законопроектів брали участь Сергій Каплін, Юрій Дерев'янко, Віктор Бондар, Юрій Тимошенко, Олег Ляшко та Сергій Тарута.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за підтримку євроатлантичного курсу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: