Телеміст «Росія 24» та NewsOne: до чого призведе та кому вигідний

Читать на русском
Олександр Піддубниймедіаексперт
Петро Охотінполіттехнолог

Ідея телемосту – це гачок, який може запустити процес проросійського реваншу в Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив медіаконсультант Олександр Піддубний.

«Такі ініціативи мають провокаційну мету для того, щоб підбурити частину суспільства, показати іншу частину суспільства росіянам, які не хочуть дружби з РФ. Таким чином, почати широку кампанію дискредитації людей, які стоять на державницьких незалежних позиціях», – зазначив Піддубний.

Він нагадав повідомлення про те, що Медведчук контролює телеканал «Інтер». При цьому була низка резонансних заяв від інших осіб. Зокрема, Коломойський в інтерв’ю заявив, що на Донбасі громадянський конфлікт. Коломойський – це вплив на 1+1. Ткаченко – генпродюсер каналу – в списку партії «Слуга народу».

«Маємо чітку картину того, що якщо так званий телеміст відбудеться, націоналістів дискредитують, а натомість покажуть «конструктивну» частину суспільства, яка хоче діалогу з росіянами, то такий телеміст буде ще не один, але вже на широку аудиторію», – підкреслив експерт.

Він звернув увагу, що NewsOne охоплює аудиторію в межах статистичної похибки. Однак якщо це протиснуть, варто чекати наступних кроків, щонайменше таких самих телемостів на 1+1 та «Інтері». Судячи з риторики власників каналів, усе до цього йде. В підсумку отримаємо промивання мізків у широкому масштабі. Почуємо й про те, що в Україні громадянський конфлікт, і про те, що потрібно домовлятися, в тому числі з терористами, і про те, що РФ узагалі ні до чого. Маємо сценарій проросійського реваншу.

За його словами, телеміст – це гачок, який може запустити процес проросійського реваншу в Україні. Медведчук та його посіпаки підбурюють, це дуже небезпечно. Люди, які воювали, дивляться на світ не в таких кольорах, як політики. Тому, очевидно, розрахунок на реактивну поведінку частини суспільства. Слід врахувати, що завжди знайдеться свій засланий козачок, який почне розхитувати ситуацію.

Медведчук як щастя України. Колонка Леоніда ШвецяВелике щастя України полягає в тому, що колишніх регіоналів веде Віктор Медведчук, людина-антихаризма з лобовими зв'язками з Путіним.

«Звичайно, українські сили в цьому не зацікавлені. А ось для РФ саме в цьому інтерес», – додав Піддубний.

Політтехнолог Петро Охотін зазначив, що так званий телеміст «Надо поговорить» – це типова політтехнологія.

На його переконання, вигоду від цього здобудуть три особи – два очільники політичних проектів в Україні й одна людина з психічними розладами в Кремлі.

«До виборів залишилося два тижні. Чи ви раптом подумали, що Кисельов дійсно хоче поговорити? Ні, його мета – викликати емоцію», – уточнив він.

«Чому це політтехнологія? Дивимося, кому вигідне це шоу. Перший бенефіціар – «Опозиційна платформа – За життя». Коли Медведчук і Бойко полетіли до Кремля, їхні рейтинги пішли вгору. Зараз Медведчук як «голуб миру» показує, як він працює. Для свого виборця, звісно», – пояснив політтехнолог.

Другим бенефіціаром є Путін. Радянська школа пропаганди вміло обігрувала тему миру, додав він.

«Найцікавішим є третій бенефіціар. За кого Медведчук почав купувати канали? Хто тягнув Юрія Бойка до другого туру? Хто розміщував борди Путіна на президентських? «Надо поговорить» – це типова гра трьох. Медведчука, Путіна та Порошенка», – резюмував Петро Охотін.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Росія 24» Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту «Надо поговорить», який запланований на 12 липня й відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, що належить до медіагрупи кума Путіна Віктора Медведчука.

Також читайте, що пропонують партії в своїх програмах щодо окупованих територій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: