Луценко розповів, кого з NewsOne викликали на допит

Читать на русском
ГПУ зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст з російським пропагандистським каналом Россия 24.

Генеральна прокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст «Надо поговорить» з російським пропагандистським каналом «Россия 24».

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Телеміст «Росія 24» та NewsOne: до чого призведе та кому вигідний7 липня ведучий програми Вести недели на каналі Росія 24 Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту Треба поговорити, який запланований на 12 липня й відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOnе.

«В зв‘язку з намірами провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України», - написав він.

За його словами, усі «причетні, від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс, викликані на допит».

«Готується подання до суду про арешт активів (телеканалу - ред.)», - додав генпрокурор. Офіційно власником NewsOne є Тарас Козак, близький до кума російського президента Віктора Медведчука.

Одним з телеведучих так званого телемарафону з українського боку мав бути ведучий та генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов, а з боку РФ ведучим мав бути Андрій Малахов.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Россия 24» Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту «Треба поговорити», який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

8 липня активісти зібралися під будівлею телеканалу NewsOne, щоб протестувати проти запланованого телемосту з «Россией 24».

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що відомство напрацьовує рішення щодо планів російських пропагандистів провести телеміст «Треба поговорити» і закликав політиків припинити істерику.

8 липня NewsOne заявив, що скасовує телемарафон «Надо поговорить» з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: