Парламентська асамблея ОБСЄ переобрала президента

Читать на русском
Парламентська асамблея ОБСЄ переобрала депутата від Грузії Георгія Церетелі на посаду президента організації.

Парламентська асамблея ОБСЄ переобрала депутата від Грузії Георгія Церетелі на посаду президента організації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

ОБСЄ підтвердила розведення сил у Станиці Луганській. Перший крок до перемир'я?Місія ОБСЄ в Україні підтвердила розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Військовий експерт оцінив розведення сил.

Це сталося в понеділок, 8 липня, під час заключного пленарного засідання ХХVIІІ щорічної сесії ПА ОБСЄ у місті Люксембург.

«Я почну дбати про цю Асамблею. Це наш борг - відповідати потребам наших людей. Це важливий вантаж, будь-то вирішення конфліктів, тероризм, зміна клімату та інші питання», - завив після переобрання Церетелі.

Також під час сесії був переобраний віце-президентів ПА ОБСЄ - Віктор Пауль Добре (Румунія) і Азая Гулієва (Азербайджан). Ще одним віце-президентом став Нілза де Сена з Португалії.

Крім того, було обрано і керівництво трьох загальних комітетів ПА ОБСЄ: комітет із політичних питань та безпеки очолив Філіппо Лобмарді (Швейцарія), комітет з економічних питань, науки, технології та навколишнього середовища - Софіо Кацарава (Грузія), комітет з питань демократії, прав людини і гуманітарних питань - Кіріакос Хаджіяні (Кіпр).

Раніше в ОБСЄ ухвалили резолюцію по двом газопроводами.

Також нагадаємо, в ОБСЄ підтримали резолюцію про окупацію РФ частини Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: