В ОБСЄ ухвалили резолюцію щодо двох газопроводів

Читать на русском
Залежність від одного джерела поставок енергоресурсів ставить під загрозу безпеку і надійність поставок, вважають в організації.

Комітет із політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї (ПА) ОБСЄ прийняв на засіданні резолюцію, у якій виражена особлива стурбованість можливим використанням газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік у політичних цілях.

Про це повідомляє ТАСС, пише Слово і Діло.

У документі зазначено, що ПА ОБСЄ висловлює особливу стурбованість із приводу проектів Північний потік-2 і Турецький потік та їх потенційного використання як засобів політичного й економічного примусу залежних від поставок держав-учасників.

У тексті резолюції також підкреслюється, що залежність від одного джерела поставок енергоресурсів ставить під загрозу енергетичну безпеку і надійність поставок, створюючи тим самим сприятливе середовище для можливих зловживань на енергетичних ринках.

Крім того, ПА ОБСЄ закликає країни-учасниці утриматися від використання ресурсів як інструмента підпорядкування або здійснення впливу на країни, які залежать від імпорту, здійснення поставок або транзиту енергоресурсів.

Прийняті комітетами ПА ОБСЄ резолюції увійдуть у підсумкову декларацію 28-ї сесії Асамблеї, яка завершиться в понеділок у Люксембурзі.

Напередодні стало відомо, що президент України Володимир Зеленський має намір обговорити питання будівництва Північного потоку-2 із президентом США Дональдом Трампом. Український лідер вважає, що Трамп - єдина людина, яка може вирішити це питання на користь України.

Як повідомлялось, Північний потік-2 побудовано на 60%

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: