Комітет ПА ОБСЄ закликав Росію вивести війська з України

Читать на русском
У тексті документу вказується, що ПА ОБСЄ знову заявляє про свою повну повагу суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, які охоплюють Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та морські райони.

Комітет із політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ (ПА ОБСЄ) під час щорічної сесії асамблеї в Люксембурзі ухвалив резолюцію «Мілітаризація Російською Федерацією тимчасово окупованій Автономної Республіки Крим, Севастополя, Чорного і Азовського морів», в якій закликав Росію вивести війська з України.

Резолюцію підтримали 54 члени комітету, шестеро проголосували проти, ще шестеро - утрималися, передає «Слово і Діло».

Автор проекту резолюції - депутат Верховної Ради Артур Герасимов. У тексті документу вказується, що ПА ОБСЄ знову заявляє про свою повну повагу суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, які охоплюють Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та морські райони. Також комітет ПА ОБСЄ засудив протизаконну анексію Росією Криму та закликав Москву повернути його під контроль України.

Крім того, в документі наголошується на посиленій мілітаризації Росією Азовського і Чорного морів та засуджується затримання РФ українських кораблів із екіпажами в районі Керченської протоки в кінці 2018 року. У резолюції також закликають звільнити затриманих українських моряків.

Також нагадаємо, ОБСЄ включила до резолюції по ракетному договором важливу поправку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: