Верховний суд дозволив визначати зарплату в іноземній валюті

Читать на русском
Верховний суд в складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду 26 червня ухвалив постанову, що дозволяє визначати зарплату українців у іноземній валюті.

Верховний суд в складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду 26 червня ухвалив постанову, що дозволяє визначати зарплату українців у іноземній валюті.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Так, в ньому пояснюється, що закон передбачає обов'язковість здійснення платежів на території України в національній валюті, проте не містить заборони на використання в розрахунках розміру грошових зобов'язань іноземної валюти або інших розрахункових величин.

Зокрема, в справі, що розглядається, трудовий договір в першій редакції (яку компанія визнає), передбачає застосування обмінного курсу євро на день платежу при визначення розміру зарплати, яка належить до виплати в гривні, в зв'язку з чим заробітна плата заступника директора товариства мала була відповідати за розміром еквіваленту 7,872 тис. євро в гривні на дату виплати.

Верховний суд порахував безпідставними доводи касаційної скарги про те, що виконання положень додаткової угоди спонукає компанію порушувати Податковий кодекс і зобов'язує платити штрафні санкції, оскільки алгоритм нарахування зарплати заступнику директора після укладення додаткової угоди не змінився, тобто протягом всього періоду трудових відносин між сторонами при визначенні розміру зарплати, що виплачується в гривні, застосовувався обмінний курс євро на день платежу.

Раніше Нацбанк скасував обов'язковий продаж валюти бізнесом.

Також нагадаємо, НБУ спростив валютний нагляд за низкою операцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: