НБУ оцінив вплив на валютний ринок після розпуску Ради

Читать на русском
Рішення президента ніяк не відображається на валютному ринку України, каже заступник голови НБУ.

Рішення президента Володимира Зеленського розпустити парламент не відобразилося на валютному ринку України.

Як передає «Слово і Діло», про це в четвер, 23 травня, розповів заступник голови Нацбанку Олег Чурій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я не бачу реакції» на розпуск Ради «на внутрішньому ринку. Є коливання, але це навряд чи пов'язано з якимись політичними речами», - сказав він у кулуарах Шведсько-українського бізнес-форуму в Києві.

За словами Чурія, зараз зріс вплив такого фактора, як репатріація дивідендів, так як затверджуються аудиторські звіти і збори акціонерів приймають рішення про їх виплату.

З іншого боку, значущим фактором залишається приплив нерезидентів у держоблігації, в тому числі, завдяки початку роботи через Clearstream.

«У нас курс визначається не рухом капіталу, як у розвинених країнах, а реальними експортно-імпортними, борговими операціями загалом», - зазначив Чурій.

За його словами, з припливом нерезидентів складова ринку капіталу у впливі на ситуацію буде рости. «Тоді ми зможемо побачити такі коливання, як були вчора на ринку єврооблігацій України, де найбільш довгі папери просіли в ціні до 1%», - зазначив Чурій.

Відзначимо, за два дні НБУ знизив офіційний курс гривні більш ніж на 20 копійок.

Як повідомлялося, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск парламенту і призначив дату дострокових виборів на 21 липня.

Цей указ оскаржили у Верховному суді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: