У ПриватБанку заявили про відтік валюти

Читать на русском
Клієнти, які тримали валюту для заощадження, першими реагують на можливі коливання валютного ринку, зазначили у фінустанові.

На тлі судових рішень навколо ПриватБанку за два останніх місяці спостерігався відтік ресурсів з фінустанови, переважно в іноземній валюті. Клієнти забрали з банку близько 137 млн ​​доларів і 27 млн ​​євро.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала заступниця голови правління ПриватБанку Галина Пахачук, повідомляє НВ Бізнес.

«Клієнти, які тримали валюту для заощадження, першими реагують на можливі коливання валютного ринку і переводять свої активи з банку в сейф. За два місяці ці клієнти забрали з банку близько 137 млн ​​доларів і 27 млн ​​євро», - сказала Пахачук.

За її словами, «весь цей інформаційний фон мав певне значення в квітні і травні, коли клієнти весь час чули з високих трибун про програні суди. На «судовий» інформаційний фон реагували далеко не всі - за ці два місяці був відтік ресурсів, в основному в іноземній валюті».

Пахачук також зазначила, що в банку не дуже утримували таких клієнтів. Скорочення частки дорогих валютних пасивів було стратегією фінустанови з 2017 року.

Вона запевнила, що роздрібний бізнес щодня забезпечує приплив коштів фізосіб назад в ПриватБанк.

«За останні два тижні повністю весь бізнес повернувся на наші рахунки, тому що вони звикли до нашого сервісу. У нас є такий показник, як частка автоматично пролонгованих депозитів. Зазвичай близько 70% депозитів автоматично продовжуються, і зараз ми знову повернулися до цього рівня», - сказала Пахачук.

Нагадаємо, 18 квітня Окружний адмінсуд Києва за позовом Коломойського визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною. Наступне засідання у даній справі мало відбутися 4 червня, але було перенесено на 19 червня.

Також повідомлялося, що Ігор Коломойський запропонував державі компроміс в спорі у справі про ПриватБанку: повернути йому до 24% акцій банку, щоб не довелося скасовувати його націоналізацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: