«Справа Дубневича»: екс-помічнику нардепа повернули закордонні паспорти

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання захисту про скасування обов'язку, покладеного на першого заступника директора філії УЗ.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд повернув закордонні паспорти колишньому помічнику народного депутата Ярослава Дубневича, першому заступнику директору філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Едуарду Пушкаренку.

Таке рішення 3 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП спочатку заочно повідомили Пушкаренку про підозру, оскільки той переховувався за кордоном. Втім суд відмовився його заочно взяти під варту. Пізніше екс-помічник Дубневича повернувся в Україну і його затримали. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави. Київський апеляційний суд залишив це рішення чинним, попри скаргу САП.

Нещодавно суд продовжив Пушкаренку низку обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання або роботи; здати на зберігання закордонний паспорт і утримуватися від спілкування зі свідками, а також підозрюваними. Водночас йому скасували обов'язок не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу.

Своєю чергою адвокат Пушкаренко подав клопотання про скасування додаткового обов'язку, а саме здачі закордонних паспортів на зберігання. Вивчивши документ, суддя його задовольнив. На думку судді, екс-помічник нардепа виконує всі процесуальні обов'язки, а до того ж, самостійно повернувся в Україну після оголошення його в розшук.

За версією слідства, Пушкаренко, голова правління-генеральний директор ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергій Тараненко, його перший заступник Валерій Крячко, засновник-директор ТОВ «Арго» Антон Шевченко, директор ТОВ «Корпорація КРТ» Олег Місьонг і три працівники філії УЗ Андрій Степаненко, Тетяна Клепак і Захаревич причетні до заволодіння грошима УЗ. Правоохоронці вважають, що підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: