Суд залишив екс-помічнику Дубневича запобіжним заходом заставу

Читать на русском
Апеляційний суд столиці залишив колишньому помічнику члена Верховної Ради запобіжний захід у вигляді застави.
Київський апеляційний суд

Суд залишив колишньому помічнику народного депутата Ярослава Дубневича, екс-перший заступник начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Едуарду Пушкаренку запобіжним заходом заставу в 5 мільйонів гривень.

Таке рішення ухвалила вчора, 28 березня колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомили журналісту «Слова і Діла» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як відомо, Пушкаренка підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 млн грн УЗ, так званої «справи нардепа Дубневича». Спочатку йому повідомили про підозру заочно, оскільки він перебував не в Україні. Екс-помічника політика навіть хотіли заочно арештувати, проте суд відмовив. Пізніше він повернувся в Україну і його затримали. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави 5 млн грн.

Не погодившись з таким рішенням, САП подала апеляцію. Однак Київський апеляційний суд залишив запобіжний захід таким самим.

Нагадаємо, крім Пушкаренка НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: