«Справа Дубневича»: суд пом'якшив запобіжний захід директору фірми

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання адвоката одного з директорів комерційних фірм про зміну запобіжного заходу.

Суд пом'якшив запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокурора підозрюють у заволодінні 93,27 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», в так званій справі «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 1 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Місьонга подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на особисте зобов'язання. Своє клопотання він обґрунтування тим, що зменшилися ризики перешкоджання слідству його клієнтом. Вивчивши документ, суддя його задовольнив. Також на директора фірми «Корпорація КРТ» поклали такі обов'язки: прибувати до детектива за кожним викликом та вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними.

Як відомо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Нагадаємо, з Місьонга зняли електронний браслет. Раніше суд повернув закордонні паспорти співробітниці філії УЗ, а її колезі – продовжив обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: