Суд обрав запобіжний захід екс-помічнику нардепа Дубневича

Читать на русском
Колишньому першому заступнику керівника філії УЗ обрали запобіжний захід у вигляді застави у справі залізничних тендерів.

Суд визначив заставу в 5 мільйонів гривень для колишнього помічника народного депутата Ярослава Дубневича, екс-першого заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Едуарда Пушкаренка.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповів заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко.

За його словами, суд обрав Пушкаренку лише заставу. В зв'язку з цим, як повідомив Кривенко, САП готує апеляцію.

Як відомо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Нагадаємо, суд відмовився заочно арештовувати розшукуваного екс-помічника Дубневича. Пізніше, Пушкаренко повернувся в Україну з Австрії, де його затримала Державна прикордонна служба і передала НАБУ. Раніше САП знову направила генеральному прокурору подання на Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: